Byggvisualisering på Trappan


Tisdagskvällen den 3 oktober genomförde vi en aktivitet på Norrköpings nya kårhus Trappan. Michael Pääbo höll ett mycket intressant föredrag med rubriken "Introduktion av ny Hollywoodteknik i Byggvisualisering"

 

Michael Pääbo arbetar bl.a. med undervisning av ingenjörer i byggvisualisering på LiU, Campus Norrköping men driver även företaget PCG AB i Linköping med inrikting mot 3D och video.

Presentation av byggprojekt har traditionellt skett med text, ritningar och modeller. Många har svårt att läsa ritningar och
3D-visualiseringsteknik ger helt nya möjligheter för lekmän att förstå vad projektet går ut på.

I Byggvisualisering, på LiU, Campus Norrköping, introduceras ny 3D-trackingteknik som möjliggör att se 3d-modeller, vyer och helikopterfilmning över byggprojekten, innan första spadtaget ens har tagits.

Ett prisbelönt studentprojekt under våren 2006 var "Punkthus i Lindö" som var mycket proffsigt gjort med bl.a. helikopterflygning in över Bråviken och småbåtshamnen i Lindö, där husen nu håller på att byggas.

De 40-tal polyteknikerna som anslöt denna kväll fick även en rundvandring i det nyinvigda kårhuset Trappan av dess driftchef Maria Svensson.

Kvällen avslutades med en eftersits bestående av Sveriges godaste hamburgertallrik enligt studenterna och nu även Norrköpings Polytekniska förening!

««« Tillbaka
Publicerad: 2006-10-03