Intressant besök på miljöföretaget Econova


Ett 25 -tal polytekniker undfägnades med kaffe och goda smörgåsar medan VD Håkan Larsson och hans team gav en grundlig presentation av företaget med dess tre affärsområden. Econova är familjeägt och startades 1959 av Bengt och Kerstin Andersson. Econova Energy tillvaratar restprodukter från skogsindustrin och förädlar dem till miljövänligt biobränsle. Econova Biotech tillvaratar samhällets bi- och restprodukter (t.ex. för deponitäckning) och Econova Garden tillverkar och säljer jord och andra trädgårdsprodukter.
Vi fick en intressant inblick i Econovas teknik- och utvecklingsarbete och företagets framtidsplaner. Besöket avslutades med en visning i fabriken där vi fick se på plats hur det går till att automatiskt paketera jordprodukter i säck.
Econova har haft en spännande utveckling på miljöteknikområdet och man har växt kraftigt de senaste åren i takt med ökade miljökrav och regelsystem. Omsättningen uppgick år 2005 till 442 miljoner kr med 140 anställda och man är främst aktiv i Norden.

Vi vill tacka Håkan Larsson och hans team för ett mycket intressant och väl genomfört företagsbesök. Econova är ett företag i tiden som låter kretsloppstänkandet genomsyra affärerna !

 

««« Tillbaka
Publicerad: 2006-04-10