Polytekniskt stipendieregn vid LiU Norrköping


Den 23 november delade vår stiftelse ut totalt 96 000 kronor till sex duktiga och ambitiösa studenter vid den tekniska fakulteten vid LiU Norrköping.
Detta skedde för första gången på den s.k. Wadströmska villan på Södra promenaden som LiU numera får disponera.

[Årets stipendiater och motiveringar finner du genom att klicka på
"»»» Läs mer"]

 

Filip Lagerqvist som representant för föreningen Candela erhåller ett projektstipendium på 25 000 kronor.
Med många goda insatser bland annat som studentambassadör, engagerad i eventet EDGB, ljud och ljusansvarig på kårhuset Trappan och nu också grundare av föreningen Candela som med sitt teknik- och kulturfokus vill stärka studentlivet i Norrköping. För uppbyggnaden av Candela och inköp av ljud-/ljusutrustning vill vi bidra med detta stipendium.

Alice Ingå erhåller vårt allmänna stipendium på 15 000 kronor.
För ett stort engagemang i mottagningen av nya studenter, som ambassadör för utbildningen synlig på sociala medier och reklampelare, för insatser inom hemmissionering, arbeten som klassrepresentant, projektledare för insamling till Musikhjälpen och dessutom en student som framgångsrikt klarat studierna, vill vi med glädje dela ut detta stipendium och önska all lycka till i fortsättningen.

Emma Segolsson erhåller vårt allmänna stipendium på 13 000 kronor.
Denna stipendiat är en medieteknikstudent som ser fram emot att få utmana sig själv och vill ta chansen att byta miljö under examensarbetet. Med intresse inom visualisering och gamification har hon hittat två olika möjligheter till att få genomföra examensarbetet i en ny miljö. Vi vill gärna stötta stipendiaten och bidra till att kunna genomföra examensarbetet utomlands.

Linn Storesund erhåller vårt allmänna stipendium på 13 000 kronor.
Med intresse för teknik och kreativitet verkar medieteknik ha varit rätt väg att gå för denna stipendiat. Hon har varit engagerad i projekt och föreningar och har bland annat varit utbytesstudent. Ett mål är att kunna åka till USA och där genomföra ett examensarbete inom visualisering eller gamification, vilket är något som vi vill stötta och uppmuntra genom detta stipendium.

Jenny Rudemo erhåller vårt allmänna stipendium på 15 000 kronor.
En student som är mycket driven och engagerad i studentlivet som vill förändra världen till det bättre. Men stort intresse för bl.a. UX (user experience) och HCI (Human-Computer Interaction) stundar en utbytestermin vid Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim för att studera mera inom detta område. För att underlätta uppehället i vårt grannland vill vi därför bidra med detta stipendium och önskar lycka till i framtiden!

Arvid Bläser erhåller vårt projektstipendium på 15 000 kronor.
En mycket elektronikintresserad, ambitiös student med mycket goda atudieresultat. Har även varit ideellt engagerad i bl.a. studenternas elektronikförening LiTHeEL som ordförande. Med detta stipendium vill vi bidra till att stipendiaten kan skaffa sig fördjupad kunskap om energieffektiva smarta prylar med hjälp av nätverket LoRaWan. Stort lycka till!

STORT GRATTIS TILL ALLA STIPENDIATER!

««« Tillbaka
Publicerad: 2021-11-23