Grattis årets LiU-stipendiater


Grattis till alla stipendiater på Tekniska fakulteten vid LiU Norrköping som fredagen den 20 november fick ta emot årets Polytekniska stipendier på totalt 60 000 kronor!

 

Motiveringarna löd:
Ina Eriksson och Lina Fredriksson är två studenter vid Civilingenjörsprogrammet Kommunikation, transport och samhälle som visar på både ambitioner och drivkrafter. De har länge förberett sig inför det planerade examensarbetet vid University of California, dels genom att strategiskt välja lämpliga kurser och dels också varit involverade i forskningsprojekt vid LiU. De visar båda upp mycket goda studieresultat och har båda också engagerat sig på olika sätt vid LiU som t.ex. labassistenter och i olika uppdrag i kårverksamheten. Examensarbetet undersöker en metod för att skatta efterfrågan på resor i närtid och samhällsnyttan är både minskade utsläpp och förbättrad framkomlighet, vilket Polytekniska föreningen tycker låter intressant och spännande och ser fram emot att få ta del av resultatet så småningom.
Gustav Göransson är utbildad husbyggare som hade tänkt sig att via Tekniskt basår läsa vidare till Högskoleingenjör i Byggnadnadsteknik men på en utbildningsmässa fastnade för Civilingenjörsprogrammet i Elektronikdesign där han nu går tredje året. Trots barn och sambo hemma i Söderköping har han lyckats hålla sig i fas med sina studier och har dessutom hunnit arbeta både som klassföreståndere för nya studenter och på sistone engagerad i företagsgruppen inom EDGB-Login, ett arbetsmarknadsevent som studenterna arrangerar vid Campus Norrköping.
Gustav vill förkovra sig praktiskt inom elektronik och 3D-teknik och söker stipendium för inköp av teknisk utrustning. Vad Polytekniska också erfarit är Gustav inblandad i ett projekt för att utveckla en avancerad elektronisk råttfälla ihop med två andra studenter på LiU Norrköping, vilket förhoppningsvis mynnar ut i ett företag.
André du Rietz är kocken som bytte bana och via ett naturvetenskapligt basår sökte sig till Civilingenjörsprogrammet i Elektronikdesign då hans dröm är att få jobba med internet of things för att bygga en smart morgondag. Tillsammans med två andra studenter vid LiU Norrköping arbetar André nu med ett projekt för att utveckla en avancerad elektrisk råttfälla där hans uppgift är att ansvara för hårdvaruprogrammeringen och design av kretsen. Tanken är att projektet ska mynna ut i ett företag. Då det finns flera projektkurser inom programmet kan projektet kombineras med studierna till viss del annars kommer en stor del utföras på fritiden.
Men ett tidigt intresse för teknik och naturvetenskap som matematik och fysik samt en kreativ ådra sökte sig Linn Storesund till Civilingenjörsprogrammet i Medieteknik där hon nu går i årskurs 4. Här får kreativiteten utlopp genom en kombination av programmering och visualisering. Förutom studierna har Linn bl.a. varit ideellt engagerad i Medietekniksektions styrelse som ordförande.
Linn älskar utmaningar och har nu planerat att studera utomlands en termin på Université Grenoble Alpes i Grenoble, Frankrike som en del av sin masterutbildning där fokus blir kurser inom informations-och datateknik.
Med ett brinnande intresse för programmering sökte sig Josefin Klintberg till Civilingenjörsprogrammet i Medieteknik där hon nu går i årskurs 5 med mycket bra studieresultat. Josefine har även spridit sitt programmeringsintresse bl.a. genom att coacha både studenter på LiU men även yngre barn och ungdomar ideellt via föreningen CoderDojo. Att inspirera och jobba för mer jämställd teknikbransch är också ett viktigt kall.

««« Tillbaka
Publicerad: 2020-11-20