Intressant besök på vårt universitetsbibliotek i Norrköping


Den 19 oktober styrde ett 20-tal polytekniker sin kos mot Campus Norrköping och dess bibliotek för att höra om verksamheten och få en rundvandring av Britt Omstedt och Kajsa Gustafsson Åman som kvällen till ära jobbade över för vår skull.

Från biblioteket ville man framhålla är att det är ett statligt bibliotek öppet för alla och inte bara studenter och anställda på universitetet, vilket många tror trots att det funnits i över 20 år.

 

Det finns bibliotek på universitetets alla campus varav detta i Norrköping är det med bredast utbud. Katalogen som finns att nå på bibliotekets hemsida via https://liu.se/biblioteket är gemensam så kan man vänta en dag eller två går det bra att få levererat en bok till Norrköping som för tillfället finns i Linköping.
Totalt har man minst 66 000 böcker bara i Norrköping och förmodligen är siffran lite snålt tilltagen. Lånekort kan vem som helt skaffa sig oavsett koppling till LiU eller ej.

För oss polytekniker finns teknisk litteratur att finna från hylla nr 620. Men det finns även ett stort antal tidskrifter som kan vara av intresse. Allt är ej för hemlån men det finns gott om sköna fåtöljer att slå sig ner i. Man har även prenumerationer på litteratur och artiklar i elektronisk form som man kommer åt via datorer i biblioteket.

Vill man kan man boka in en heldag i biblioteket om man känner för det då det även finns café och lunchrestaurang i samma hus.

Just nu kan man dessutom titta på en utställning "Wood is Good" som öppnade upp den 20 oktober, där man visar hur forskning och kunskap om skogen kan revolutionera världen!

Öppettiderna är lite begränsade till vardagar kl. 8-18 nu under coronapandemin, men i vanliga fall har man öppet längre samt på lördagar.

Kryddan på moset var att vi som avslutning fick se en delmängd av vår egen tidskriftssamling som deponerades där på 1990-talet. Totalt rör det sig om 24 hyllmeter inbjudna tidskrifter från slutet av 1800-talet till mitten av 1900-talet. Fråga i Infodisken om du vill se just dessa på egen hand. En förteckning finns att finns om du loggar in på vår webbplats och klickar dig fram till Dokument.

Stort tack till Kajsa och Britt!

««« Tillbaka
Publicerad: 2020-10-19