Årets tekniklärare 2019 utsedd!


Vår stiftelse har för första gången delat ut ett stipendium till bästa teknikläraren årskurs 7-9 / gymnasiet i Norrköping, Söderköping & Finspång!

En överraskad Azira Hadziabdic, Eber mottog diplom, blomma och ett stipendium på 10 000 kronor i samband med vår stipendieutdelning den 28 maj på LiU.

 

Motivering:
Azira är en mycket skicklig och kompetent lärare som inspirerar och engagerar elever varje dag i teknikundervisningen. Hon brinner för teknikämnet och har som ambition att kontinuerligt utveckla teknikprogrammet och teknikämnen på skolan.

Hennes elever beskriver henne som fantastisk duktig, närvarande och engagerad lärare. Hon ser varje elev som individ och inspirerar till personlig utveckling. Hon handleder eleverna i gymnasiearbetet och flera av hennes elever har fått stipendier och utmärkelse för arbeten inom teknik. Många utav de eleverna säger att de aldrig skulle lyckas så bra med sina resultat utan att ha haft Azira som lärare.

Praktiska tillämpningar och UF-företagande är en del av utvecklingsområden som Azira engagerar sig i. Hon är motiverande och nytänkande som både eleverna och
personal uppskattar.

Hon driver samarbete mellan teknikämnen inom skolan och även med andra program exempelvis industri- och elprogrammet. Azira ingår i nätverket för teknikcollege och
jobbar med utveckling av teknikprogrammet i samarbetet med näringslivet och universitet. Tillsammans med andra kollegor har hon ordnat exempelvis teknikkvällar för tjejer, Makerspace, mm.

STORT GRATTIS!

««« Tillbaka
Publicerad: 2019-05-28