Malmköpings Spårväg o Gammaldags marknad


Som avslutning av vårens aktiviteter åkte totalt 40 stycken polytekniker inklusive medbjudna gäster en bussresa med Barks buss till Malmköping där Gammaldags marknad gick av stapeln.
Vi började med en guidad visning av spårvagnsmuseet, innan vi steg ombord och åkte en rundtur med två sammankopplade spårvagnar. En konduktör på vardera vagnen gav oss biljetter och berättade om spårvagnslinjen.
Därefter åkte vi till Hembygdsgården där vi fick kaffe och smörgås innan vi gav oss ut på marknaden.
Det fanns många olika upplevelser och vi kunde bland annat se gamla traktorer, råoljemotorer och maskiner av alla slag. Där fanns aktiviteter som "täppa gärdesgård" och "tiomannaren" i arbete. Sveriges Hembygdsförbund fyllde 100 år och anordnade en utställning över de senaste hundra årens teknik, miljö och modeutveckling. Under dagen var det också musikunderhållning och hantverksmarknad.

Vi åt lunch på Hotell Malmköping där vi träffade mycket trevlig personal och åt mycket god mat. Därefter tog vi oss till Heden där en veterankortege med diverse fordon gick förbi.
Stort tack till Carola och Barks buss, samt alla resenärer som gjorde denna dag till en mycket trevlig och intressant dag.

 

««« Tillbaka
Publicerad: 2016-06-10