Studiebesök på Bravikens sågverk den 26 april


Denna aktivitet var mycket populär och de fyrtio platserna tog snabbt slut. Vi möttes av platschefen Göran Storm, som hade en genomgång av företaget och hur det har byggts upp på Krusenhof ute på Malmölandet.

 

Denna aktivitet var mycket populär och de fyrtio platserna tog snabbt slut. Vi möttes av platschefen Göran Storm, som hade en genomgång av företaget och hur det har byggts upp på Krusenhof ute på Malmölandet. Sågverket ägs av Holmen Paper och man producerar plank och bräder av gran och till en mindre del av furu. Man säljer även sågspån, kutterspån och bark till bränsle. En del av barken blir orkidégödning. Man har ca 100 anställda som jobbar tvåskift måndag till fredag. Produktionslinan är högt automatiserad och de flesta uppgifterna är att övervaka produktionen. En hel del truckförare finns också.
Efter introduktionen gjorde vi en rundvandring i anläggningen under ledning av Göran Storm och Erik Fälldin. Vi fick se hela flödet från stock till plank eller bräder. Tyvärr stod sågen stilla, men hur sågningen går till fick vi en uppfattning om ändå. Det är mycket datateknik inblandad, för att få ut så mycket produkter av hög kvalité som möjligt. Efter rundvandringen fick vi svar på frågor som dykt upp. Våra guider fick varsin karaff som avslutning.

««« Tillbaka
Publicerad: 2016-05-11