Goda framtidsutsikter för ChargeStorms smarta elbilsladdare!


Ett 50-tal Polytekniker, ett 25-tal studenter inom elektronikdesign samt lite medlemmar från Sveriges Ingenjörer fick den 24 mars höra på ett intressant föredrag om elbilsladdning och elbilar med Patrik Lindergren, VD på ChargeStorm i Norrköping.
Patrik berättade om sin bakgrund som började på Ebersteinska gymnasiet och sen vidare inom telekombranschen i regionen och i Stockholm. År 2009 valde denne "tekniknörd" och en kollega att starta eget och bildade då ChargeStorm med säte i Norrköping.

 

Chargestorm har nu blivit mycket uppmärksammade i media då de nyligen knep förstaplatsen i regionen på årets 33-lista ("Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag” utsedda av Ny Teknik och Affärsvärlden) med sina smarta laddare och tjänster för elfordon.

Förra året tog elbilsförsäljningen fart i Sverige. Antalet laddbara fordon ökade med 146 procent till närmare 8 000. Chargestorm utvecklar och säljer både laddstolpar och olika styrprogram för elbilsladdning. En av produkterna gör det möjligt att ladda åtta gånger fler bilar på en elbilsparkering utan att överbelasta elnätet. Hittills har Chargestorm sålt omkring 2 000 laddpunkter i Sverige, Norge, Finland och Polen. Företaget har tio anställda och är på väg anställa ytterligare några personer.

Efter att Patrik blivit avtackad som sig bör drog majoriteten av deltagarna vidare till The Cromwell House för att umgås under lite trevliga former där det bl.a. erbjöds en ingenjörsmeny kvällen till ära.

Vid tangentbordet,

Ordf. Kjell

««« Tillbaka
Publicerad: 2015-03-25