Studiebesök hos Freudenberg


Tisdagen 10:e februari samlades 20 polytekniker hos företaget Freudenberg för att se hur Wettex tillverkas. Det är en överraskande omfattande logistik som behövs för att hantera råvaror, tillverka duken och ta hand om restprodukterna som till största delen återanvänds i produktionen.
Curt Lindquist utvecklade produkten 1948 i Norrköping och när han visade den för sin engelska fru, sa hon att ”it looks like wet textile”, varför den fick namnet Wettex. Duken är en blandning av bomull, cellulosa och ett salt som i senare skede av processen löses ut och lämnar alla små hålrum som gärna tar åt sig vatten.
Wettex AB köptes upp av tyska familjeföretaget Freudenberg, som med Wettex och många andra produkter distribueras över hela världen.
De flesta av oss, några visste redan, blev väldigt förvånade av att denna tekniska process finns i Norrköping och att den är så utvecklad.
Vi vill ännu en gång tacka för ett mycket uppskattat besök, samt tack till guiderna för deras stora engagemang och visningen av fabriken.

 

««« Tillbaka
Publicerad: 2015-02-12