Uppfinnaren och idésprutan Kurt Aldén håller föredrag i samband med årsmötet!


Polytekniska har till årsmötet den 5 mars lyckats knyta en mycket intressant föredragshållare nämligen Norrköpingssonen Kurt Aldén. En uppfinnare och idéspruta som tycker att det är enormt roligt att ta fram helt nya produkter och koncept. Passa på tillfället att få träffa honom om du är intresserad av produktutveckling, marknadsföring, entreprenörskap eller helt nya idéer.

1984 startade han Bröderna Aldéns Emballage som gjorde displayer i wellpapp. Företaget såldes 1998 till SCA Packaging där han var VD till 2002. Då startade han Design Force och utvecklade Re-board-skivan som marknadsfördes i ett 50-tal länder. 2011 splittrades bolaget i två delar där Stora Enso blev ensam ägare.

Då fokuserade han sig på konvertering och utveckling i ett nytt företag Green-Lite. Där han tog fram en ny vikbar skiva GLS. Företaget har i dag fokus på butiksinredningar och har levererat produkten till företag som exempelvis Adidas, Stadium, Posten, Global Creations, IKEA, KappAhl med flera. Första året nådde företaget en omsättning på 20 miljoner kronor. I år är den budgeterad till 40 miljoner. Kurt berättar att han räknar med att dubblera omsättningen varje år.

Välkomna till ett mycket intressant föredrag då Kurt får berätta mer.

Logga in och anmäl dig redan idag via Kalendariumet.

 

««« Tillbaka
Publicerad: 2013-02-04