Behaglig resa till Forsvik


Vi hade underbart väder under vår bussresa till intressanta Forsvik. Barcks bussar hade satt samman ett jättefint och avstressande reseprogram. Vi fick serverad levande kulturhistoria i vacker miljö av kompetent guide, som lotsade oss genom unika byggnader och utställningar. Och det imponerande projektet Eric Nordevall II.

 

Den fyllda bussen lämnade Norrköping redan 07,30 på lördagsmorgonen och vi reste genom ett vackert Sverige, via Askersund, till andra sidan Vättern. Det var gott med kaffe när vi kom fram till Forsviks gamla industrimiljö.
Vår duktiga guide, som talade högt och tydligt, lotsade oss varligt till filmsalen där vi fick se ett mycket bra bildspel om Forsvik. Välgjort och intressant. Vi lotsades sedan genom de gamla byggnaderna som alla hade en spännande historia.
Vid bryggan väntade oss sedan hjulångaren Eric Nordevall II och den teknikansvarige för byggnationen av ångaren.
Ungefär 25 personer jobbar för fullt med att färdigställa det som återstår i projektet. Ett projekt som hitintills kostat runt 20 miljoner kronor, pengar som kommit från EU och andra donationer.
Man räknar med att ha ångaren klar för jungfrutur i juni nästa år:
Föreningen ser fram emot att nästa höst kunna ordna en kanaltur på hjulångaren!
Sedan lunch på Ada´s restaurang i Karlsborg. För dom av oss som besökte Karlsborg för första gången var det en upplevelse att äta så nära en fin småbåtshamn.

Sista stoppet gjorde sedan bussen vid en liten fiskehamn där vi kunde köpa fisk, färsk och rökt. Många som köpt rökt Vätterröding fick väl hemma en fantastisk måltid, kanske med stuvad spenat och en ägghalva.

Vi riktar ett stort och innerligt tack till våra duktiga guider och personal som kokat kaffe och tillagat maten.

««« Tillbaka
Publicerad: 2010-09-06