Teknik vid orienteringstävlingen O-Ringen och därefter julbord

Datum: 2019-12-04 18:00
Plats: Bråvikssalen Grand Hotell Tyska Torget 2
 
OBS! Antalet platser är begränsade. Just nu finns 61 platser kvar.
 
Teknik vid O-Ringen
Under vecka 30 i slutet av juli genomfördes världens största orienteringstävling, O-Ringen, med över 21.000 startande, i och runt Norrköping. De två första etapperna utgick ifrån Grosvad i Finspång och de tre sista hade målet beläget nedanför Yxbacken.
Orienterarna har ofta varit tidiga med att utnyttja ny teknik. Förra gången O-Ringen arrangerades i Norrköping, 1987, var det premiär för datoriserad lottning, tidtagning och resultatservice. Då krävdes det ett tiotal långtradare för den funktionen som i år inrymdes i en minibuss. Utvecklingen har sedan gått framåt och i detta föredrag presenteras den teknik som användes vid årets tävlingar. Från anmälan, nummerlappsutskrift, start, stämpling, on-line övervakning, GPS-uppföljning till målgång och resultatservice.

Efter föredraget blir det julbord och till det serveras alkoholfri dryck. Den som vill kan själv köpa till alkohol.

Subventionerat pris 200 kr/person. Endast förskottsbetalning till föreningens bankgiro 5699-5848. Ange ENDAST medlemsnummer på talongen. Betalningen ska vara föreningen tillhanda senast den 30 november kl 12.00. Ovanstående pris gäller för medlem samt en medföljande gäst. Ytterligare gäster kan delta i mån av plats och då är priset 350 kr.


 
 Logga in för att kunna anmäla dig till mötet.