Vi är en förening för alla med ett stort teknikintresse, oavsett ålder. Vår förening är över 135 år gammal och vi är idag drygt 300 medlemmar.
Industribesök, teknikföredrag samt inte minst kulturella evenemang och trevliga fester hör till de program, vi arrangerar. Dessutom delar vi ut stipendier till teknikstuderande vid LiU Norrköping och gymnasieskolorna i Norrköping, Finspång och Söderköping.
Vill Du veta mer eller bli medlem? Klicka på länkarna i menyn till vänster!


 
Mot hållbara flygtransporter - Årets första föredrag

Den 31 januari bjöd vi in till årets första föredrag på temat hållbara flygtransporter.

Flyget har en god förmåga att transportera människor och gods långa sträckor på kort tid, jämfört med andra transportslag. Dock krävs mycket energi för att flyga, vilken idag främst fås via fossila bränslen. Det finns dock många pågående initiativ för att ändra energikälla, och minska energiåtgången, och därmed närma sig en hållbar flygmarknad.

Under presentationen presenterades några av dessa imitativ, liksom aktuell forskning kring bland annat elflyg.

Föredragshållare var Tobias Andersson Granberg, Professor vid Linköpings universitet, Avd för Kommunikations- och transportsystem (Campus Norrköping).
Totalt deltog ett 50-tal Polytekniker, Studenter från LiTHeEl samt medlemmar i ÖTF, Linköping.

Besök på Billerud i Skärblacka

En kall höstkväll den 13 november besökte 30 Polytekniker Skärblacka bruk som numera går under Billerud. Där fick vi lära oss allt om den papperstillverkning man har. Stort tack till Airi Nikko med kollegor för att ni tålmodigt besvarade alla våra polytekniska frågor.


Rekrytera en ny medlem - få en Trisslott!

Polytekniker!
Ni vet väl om att för varje nyrekryterad medlem så kommer tomten med en trisslott!
Så tipsa alla teknikintresserade vänner, kollegor, grannar etc. om att vi finns och be dem ange dig som rekryterare i medlemsansökan så är lotten din!
Ansökan görs här på webbplatsen!